DÆK

Dit valg af dæk har betydning for din brændstoføkonomi, din sikkerhed og den støj dine dæk laver, når du kører på vejene.

Hvorfor skifte til sommerdæk?

En af grundene til, at du bør skifte til sommerdæk, er din sikkerhed.

Vinterdæk er lavet af et blødere gummi end sommerdæk, hvilket gør at vinterdæk står bedre fast på vejen når der er lav friktion. Men når solen begynder at komme frem, står vinterdækkene dårligere fast på vejene og din bremselængde øges.

Derudover slides vinterdæk hurtigere end sommerdæk, når vejene og vejret er varmt.

Hvorfor skifte til vinterdæk?

Når temperaturen daler om efteråret, bliver sikkerheden på vejene endnu mere vigtig. Gummiet der benyttes i sommerdæk, begynder at stivne.

Vinterdæk har et højere indhold af naturgummi end sommerdæk, hvilket gør at vinterdæk er mere smidige i kulde: Du står altså bedre fast på kolde veje med vinterdæk. Samtidig har vinterdæk tusindvis af lameller dvs. små riller, der forhindrer akvaplaning og giver et optimalt vejgreb i sne og slud.

Hvor meget dækmønster skal dine dæk have?

Ifølge dansk lovgivning, så skal dit dækmønster være mindst 1,6 mm på dækkene. Hvorfor anbefaler vi så minimum 3 mm mønster? Det gør vi, fordi dækkene mister sine egenskaber efterhånden, som de bliver slidt, og det påvirker køresikkerhed. Til sammenligning har et nyt dæk et mønster på mellem 7 og 8 mm